30 år med skruen i vandet

”Når du kan sejle, kan du også drive en forretning.”
Når du kan sejle, kan du også drive en forretning

Sådan lyder forklaringen på Tempo Bådsalgs succes fra de tre partnere: Gert Sørensen, Henrik Jørgensen – og senere også Stewart Moeliker-Twigg – der har styret virksomheden sikkert gennem skærene i 30 år.

Tempo Bådsalg har sat spileren, når der har været gode betingelser i branchen, og rebet sejlene og lagt kursen om, når finanskrise og lovgivningsmæssige tiltag har blæst ind over branchen. Dermed er det lykkedes at holde vind i sejlene gennem alle årene, hvor mere end 6.000 både efterhånden har skiftet ejer.

Det startede med en isbåd

Det hele begyndte faktisk i et lille iskagehus i Hundige, hvor en mand ved navn Sven Stoltze i 1957 solgte marmelade. En dag kom en sommerhusejer forbi og bad ham om sælge en lille træjolle for ham. Salget gik hurtigt, og Sven Stoltze besluttede at skifte marmeladen ud med en stribe norske træjoller og etablerede Tempo Både.

Kort tid efter kom de første glasfiberjoller til Danmark, og Sven Stoltze blev en af bådbranchens pionerer med eget værksted, flere salgssteder og eget boatrace. Tempo Både voksede og solgte ikke længere bare joller, men også brugte sejl- og motorbåde og alt i bådudstyr.

I 1989 voksede virksomheden Sven Stoltze, der for længst havde passeret pensionsalderen, over hovedet, så han overlod salget af de store både til to unge, men dedikerede knægte, der arbejdede for ham: Gert Sørensen og Henrik Jørgensen.

Sejlere i hjertet

Det blev starten på Tempo Bådsalg, mens resten af virksomheden blev til Tempo Bådudstyr og Tempo Både, hvor Sven Stoltzes søn fortsatte salget af de mindre både. Siden er også Tempo Marine Service kommet til, så de fire forretninger med Tempo i navnet eksisterer som uafhængige enheder i et fællesskab – tre af dem på Ishøj Havn.

Gert Sørensen og Henrik Jørgensen står stadig bag roret på Tempo Bådsalg, hvor de siden 2007 har haft selskab af Stewart Moeliker-Twigg. Derudover består besætningen af syv dedikerede medarbejdere.

Vi har selv sejlet, siden vi kunne kravle over rælingen, nogle af os har krydset Atlanterhavet og andre kender Danmarks farvande som deres egen bukselomme. Fælles er kærligheden til de store oplevelser til vands, og derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig – uanset om du drømmer om at købe en ny eller brugt båd eller skal sige farvel til din båd efter mange års gode oplevelser til søs.

Velkommen på vandet!

Brug for hjælp eller råd til dit køb?

Lad os være med på rejsen til at opfylde dine drømme.